10 beste voetballers in 2023

I 2023 was het voetballandschap getuige van uitzonderlijke prestaties door verschillende spelers over de hele wereld. Deze atleten hebben niet alleen door hun talent en hard werk indruk gemaakt, maar ook door hun leiderschap op het veld en hun vermogen om beslissende momenten in grote wedstrijden te creëren. Hier volgt een overzicht van de tien beste voetballers van het jaar, belichtend hun bijdragen aan hun clubs en nationale teams.

Erling Haaland, spits voor Manchester City, heeft een ongelooflijk jaar achter de rug. Zijn buitengewone doelpunteninstinct en fysieke dominantie maakten hem een cruciale speler voor zijn team. Haaland’s vermogen om zich in kritieke situaties te onderscheiden, hielp Manchester City om in zowel binnenlandse als Europese competities te excelleren.

Kylian Mbappé, de Franse wonderkind die voor Paris Saint-Germain speelt, bleef de wereld verbazen met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid. Zijn rol in PSG’s aanvalslinie was cruciaal, en zijn prestaties op het internationale podium, met name voor het Franse nationale team, benadrukten zijn status als een van de meest getalenteerde spelers in de wereld.

Lionel Messi, ook bij PSG, bewees dat leeftijd slechts een getal is door zijn ongeëvenaarde visie, dribbelvaardigheden en doelpuntenmakerstalent. Messi’s bijdragen aan zowel zijn club als het Argentijnse nationale team toonden aan dat hij nog steeds een van de meest invloedrijke figuren in het voetbal is.

Kevin De Bruyne van Manchester City bevestigde opnieuw waarom hij als een van de beste middenvelders ter wereld wordt beschouwd. Zijn vermogen om het spel te lezen, gecombineerd met zijn uitzonderlijke passing en schotvaardigheden, maakte hem onmisbaar voor zijn team.

Karim Benzema, de aanvoerder van Real Madrid, had een fenomenaal jaar. Zijn leiderschap, samen met zijn instinctieve afwerking en technische bekwaamheid, droegen bij aan het succes van zijn club op zowel nationaal als Europees niveau.

Robert Lewandowski, die naar FC Barcelona verhuisde, liet zien dat hij nog steeds een van de meest dodelijke spitsen in het voetbal is. Zijn doelpunten hielpen Barcelona om in verschillende competities te concurreren, en zijn ervaring en professionaliteit waren van onschatbare waarde voor het jonge team.

Mohamed Salah van Liverpool bleef een sleutelfiguur in de aanval van het team met zijn snelheid, dribbels en uitzonderlijke afwerking. Ondanks de uitdagingen waarmee Liverpool het afgelopen jaar te maken had, bleef Salah consistent presteren op hoog niveau.

Virgil van Dijk, ook bij Liverpool, staat bekend als een van de beste verdedigers ter wereld. Zijn leiderschap, kracht, en tactisch inzicht waren essentieel voor de verdediging van zijn team. Zijn bijdragen hielpen Liverpool om een solide verdediging te handhaven tegen de beste aanvallen.

N’Golo Kanté, spelend voor Chelsea, bleef indruk maken met zijn onvermoeibare werkethiek, balveroveringen, en vermogen om zowel de verdediging als de aanval van zijn team te ondersteunen. Kanté’s veelzijdigheid en consistentie maken hem tot een van de meest gerespecteerde middenvelders.

Tot slot, Vinícius Júnior van Real Madrid, wiens snelheid, techniek, en doelgerichtheid hem tot een van de opwindendste jonge talenten in het voetbal maakten. Zijn vermogen om verdedigers te passeren en kritieke doelpunten te scoren, heeft hem een cruciale speler voor Real Madrid gemaakt.

Deze spelers hebben door hun buitengewone talenten en prestaties bewezen waarom zij tot de elite van het wereldvoetbal behoren. Elk van hen heeft unieke kwaliteiten die hen onderscheiden en essentieel maken voor hun teams, en hun invloed strekt zich ver uit over de grenzen van hun clubs en landen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sportsflash.com.